Social Icons

CAP DE NOSALTRES ÉS MÉS IMPORTANT QUE LA RESTA DE NOSALTRES.EL TOCAOUS DE SUECA

miércoles, 21 de noviembre de 2012

AQUELLES MERAVELLOSES TIRAES.

No m'estranya que ja no se celebre la nit de tiraes, ja que en este poble mos passem les tradicions pels collons, com som mes fanfarrons que un huit tenim igual ,que ens la canvien de dia, que no les lleven d'un lloc i la posen en un altre o simplement no les celebrem.

Vull recordar-vos aquelles meravelloses tiraes on es veia realment com disfrutàvem de ser un poble, podia començar dient que no hi havia edat per a eixa nit, que els preparatius eren una setmana abans en que ens reuníem per a saber exactament ha que lloc anàvem a celebrar-ho i com,tres dies abans se reuniem per a anar al supermercat i comprar tot el que es necessitava i portar-ho al seu desti,normalmente era tradició anar sempre a la mateix xalet, pis o casa.

Arribava la nit de tiraes, metres els caçadors preparaven les seues escopetes nosaltres al so d'una minicadena feiem les primeres copes i després sopar,era hora de la turne,per poder fer-la i no morir-te com un ànec congelat estava tot permés en cuestio de vestimenta.

Era ja la mitjanit mentres els caçadors anaven ocupant els seus llocs, la gent anava visitant bars, discoteques o simplement amics que estaven fent la festa en altres xalets,si eixe any l'ajuntament estava explendit hi havia orquestra en les Palmeres on podies estar fins ben entrada la matinada o anar alternat amb el "villa-adelina" o barraca. Tot era una risa i una nit plena de anècdotes que recordaves fins les tiraes de l´any següent. Com be recorde poques voltes se ha sentit en eixos meravellosos anys altercats importants i es que, téniem altra forma de disfrutar la nit. I com no, al arrivar la matinada feia un fred de mil dimonis(ara ni fa fred ni fan tiraes)era hora de la retirada i com no ens anavem mes gelats que un pato a dormir la mona o la mitja mona a la casa on estavem fins que algun mos despertabem i per tornar a casa utilizaben a Granero o venien els pares a per mosatros depent de l´edat que estigam parlarn, en fi amics que maravilloses tiraes aquelles.

Comenteu,comenteu que el mon s´acaba.

2 comentarios:

  1. Q ja no es fan les tiraes? Desde la distancia sols puc dir no saben lo q es perden.....

    ResponderEliminar
  2. Amic Fletes les famoses nit de Tiraes ja son historia.

    ResponderEliminar

Gracies per el teu comentar!!!