Social Icons

CAP DE NOSALTRES ÉS MÉS IMPORTANT QUE LA RESTA DE NOSALTRES.EL TOCAOUS DE SUECA

miércoles, 15 de mayo de 2013

LA VEU DE CENTO.


Tenim el poble que ens mereixem?

Em crida una amiga per a dir-me que es disposava a viatjar a la capital de la Ribera Baixa. El topònim, que de costum m'ompli d'orgull, de sobte em sonà extrany. Capital de la Ribera Baixa. Hi som, ningú ho pot negar, però realment mereixem l'honor?

La reflexió ve a conte de l'analisi de la situació que travessa el poble. Per una banda tenim el municipi fet una pena. Una volteta pels barris perifèrics i t'adones que l'abandó és palés, L'asfaltat dels carrers fan fàstic, la senyalització horitzontal, lamentable; la neteja tercermundista, les zones d'esbarjo roinosses i podria continuar una bona estona. Feta l'ulladeta no pots evitar enrecordar-te'n de com, més d'una vegada, algun que altre politic ha presumit, al ple municipal per a mes inri, de tindre els compters sanejats. I et dius: com no van a estar si s'inverteix menys que tarzan en corbates?. L'nmobilisme de l'ajuntament i la manca d'imaginació a l'hora de gestionar els cabals públics han fet de Sueca una ciutat trist i en perill d'extinció com a capital de comarca. La innegable crisi es fa més evident que als pobles veïns.

I tot i el manifest interés d'algunes persones que, mitjançant els mitjans de comunicació tracten, de manera digna d'elogi, de mantenir el nom de Sueca en candeler. Missió impossible davant una gent entestada en generar noticies de caire fastigós. Així em pogut llegir, un cas luctuós a la celebració de l'aniversari de la "plaça" i on es demostrà, per part de l'organització, una insensibilitat dificil d'entendre. Altra notici estrela ha estat l'entrega de no sé quin premi a un carnisser i un pescater. Premis, sense dubte mereixcut, però carent d'interés. I no anomenaré la biblioteca per no furgar més en la ferida en la que per els suecans, s'ha convertit l'obreta dels collons.

Trobe a faltar imaginació, noves iniciatives per impulsar la vida al poble, idees per pal·liar, o almenys intentar-ho, l¡impacte que la crisi està tenint sobre la ciutat. D'altres ajuntaments si ho fan. Al meu, o bé se li han acabat les idees o potser no n'ha tingut mai. Un concurs,meneja't i canta, no és cap idea valuosa, per molt que s'entesten.

Mentrestant tenim una oposició que ni està ni se li espera. Immersa en la seua baralla cainista es trova sota minims i tardant més d'el degut en posar-se em marxa.

Però bé. Mentrestant els suecans seguirem presumint de ser la capital de la Ribera Baixa. Al cap i a la fi, es debades!!!!!

Cento

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracies per el teu comentar!!!